Skip to main content

Cum de a decora o Shabby Chic dormitor

 Cum de a decora o Shabby Chic dormitor

Hugely popular prin anii 1990 și marcă înregistrată de către designerul Rachel Ashwell în 1989, Shabby Chic combinat cele mai bune aspecte ale stilului cabana, farmec de epocă, repurposing buget prietenos de mobilier și alte obiecte, si casual, stil feminin. Aspectul în cele din urmă a căzut din popularitate, probabil, o victimă a abundenței sale de volane și dezordine. Dar, atmosfera Shabby Chic nu a dispărut în totalitate. Și, din nou, a devenit o temă preferată de decorare. Elementele de bază sunt aceleași, iar aspectul a adaptat pentru a reflecta gusturile contemporane pentru mai puțin tam-tam și deranjează. Dar un lucru nu se va schimba-atmosfera casual, confortabila si primitoare a acestui stil de decorare vesel.

Stil simplu

Ieri Shabby Chic îmbrățișată incretite lenjerie de pat, tratamente fereastra, si arunca perne; drapata margele de cristal peste abajururi; o multitudine de colecție în întreaga cameră; și o supra-abundență de lucrări de artă. Astăzi, aspectul este mult mai puțin aglomerat. Pare jos colecþie la doar acele lucruri pe care le iubesc, uita de toate pliurile și mărgele, și lăsați un spațiu deschis de perete strălucească. Rezultatul este un dormitor care este fermecător și mult mai odihnitor.

Repurpose cu un scop

Un lucru care nu sa schimbat din 1990 este utilizarea de articole repurposed și mobilier de epocă într-un dormitor Shabby Chic. Se face ușor de a decora fără a rupe bugetul și dă farmec quirky spațiu și personalitate. Shabby Chic îmbrățișează individualitatea și nu este un stil pentru producția de masă cookie-cutter.

De exemplu, în această cameră Fotografiată, valize de epocă stivuite să ia locul noptiere tradiționale. Aruncati o privire la o mulțime de alte moduri de a upcycle sau refolosi creativ articolele din dormitor:

  • Utilizați obloane vechi în locul unui tăblie.
  • Se pune un mare set de tobe bas pe partea sa de a face o noptieră capricioasă.
  • Repurpose un scaun antic pentru a ține lampa noptieră.
  • Încercați o intindere de garduri pichet de sau a unei porți decorative din fier pentru un footboard pat.

Actualizat Paletă de culori

Unul dintre semnele distinctive ale stilului Shabby Chic este o mulțime de alb, și că nu sa schimbat. Dar, în timp ce pasteluri au fost atingerile predominante de culoare înapoi în anii ’90, astăzi, ești la fel de probabil pentru a găsi accente întunecate hued, cum ar fi albastrul profund folosit in dormitor romantic ilustrat aici. Acest stil se bazează pe culoarea albă și moale-senzație. Relansăm folosind acest stil, dacă vă place culorile negru, gri, super-luminoase, sau doriți să pună un accent pe neutrii în dormitor.

Shabby Chic Goes Minimalist

S-ar putea părea că Shabby Chic și minimalismul sunt opuse directe, dar, de fapt, puteți combina cele două stiluri într-un hibrid minunat. Pentru dovada, a verifica afară dormitor imagine aici. Paleta cea mai mare parte alb cu accente de roz, texturi moi, un trunchi rustic, și o noptieră reconvertite (o veche lada de lapte culcată) sunt pur Shabby Chic. Între timp, atmosfera curată, deschisă, și senină este minimalismul pură.

Nu Ultra feminin Anymore

In trecut, Shabby Chic a luat feminin la maxim cu o adevărată explozie de roz, flori, margele, si volane. În aspect actualizat astăzi, aspectul este mult mai potrivit pentru un dormitor comun cu un partener cu diferite gusturi. În timp ce lemnul dificultate, mobilier pictat, imprimeuri florale, paleta moale, țesături și confortabile sunt încă prezente, ele nu sunt over-the-top nici mai mult, ceea ce face stilul mult mai versatil și atrăgătoare pentru alții.

Serene și sofisticate

Un dormitor pur-alb se simte foarte senină și calmant, dar poate fi steril, în cazul în care nu se face corect. Din fericire, un all-alb dormitor Shabby Chic are suficient doar textura, linii interesante, și atinge de romantism pentru a menține aspectul primitor și liniștit, fără urmă de starkness sau stagnare. În camera prezentată, tăblia arhitectural este bogat ornamentat, cum sunt corpurile de iluminat și mobilier, dar simplitatea paletei și lipsa de model pastreaza atmosfera de ansamblu senzație de sofisticat și liniștit.

Patul ca Steaua

Pat într-un dormitor Shabby Chic ar trebui sa fie cu siguranta steaua. Pile-l ridicat cu perne și Sham pe varful unui plapumă confortabil, pilotă, sau mângâietor peste foi confortabile, și veți avea un timp greu de așteptare până la ora de culcare pentru a urca în fiecare noapte. În timp ce în 1990, toate paturile ar fi probabil roz și acoperit cu trandafiri, astăzi, este la fel de probabil sa fie alb sau o altă culoare moale decorate cu un amestec de modele. Cea mai mare diferență de atunci acum este că nu va mai avea un accent pe volane sau ornamente extravagante.

Modele amestecă și se potrivesc

De obicei, Shabby Chic decor combină mai multe modele într-o singură cameră. În timp ce trandafirii varză și florale cu gabarit depășit de odinioară sunt încă destul în doze mici, ele cu siguranță nu sunt singurele opțiuni. Astăzi, nu ezitați să combine cu dungi, florale, modele geometrice capricioase sau buline. Puteți lăsa chiar afară așa cum este ilustrat cu totul florale aici. Atâta timp cât alegeți modele care funcționează bine împreună și completează schema de culori, stilul poate lucra pentru dormitor, de asemenea.

You may also like