Skip to main content

De 4 Mest gemensamt vardagsrum misstag (och hur man löser dem)

Nuförtiden är vardagsrummet en av de viktigaste rum i hemmet – och även en grogrund för några av de allvarligaste inrednings misstag. Lyckligtvis, om frågan är soffor längs väggarna eller ignorera estetik till förmån för strikt funktionalitet, de flesta av dessa problem har också en ganska enkel fix.

Om du tror att du kan vara skyldig till en eller två vardagsrum misstag, hålla behandlingen. Vi visar dig hur man identifierar den aktuella frågan, förklara varför det inte fungerar, och lär dig hur man gör nödvändiga förändringar för att ta med din design till nästa nivå. Ibland små tweaks göra hela skillnaden.

missförstånd andel

Andel är en av de viktigaste inslagen i inredning. I huvudsak handlar detta koncept ner till det sätt på vilket objekt i rummet förhåller sig till varandra. Helst varje komponent i rummet varierar i form och storlek för att hålla saker visuellt intressant, men ändå samlas för att göra utrymmet känns riktigt enat.

För att göra detta, de flesta designers utnyttja det gyllene snittet. Denna ekvation säger att möbel arrangemang är mest estetiskt tilltalande när de hålls på en 2: 3-förhållande. Ta bilden ovan som ett exempel. Du kommer att märka det finns ett soffbord som är två tredjedelar av längden på soffan och en soffa som är två tredjedelar bredden på området matta. Sikta på att spegla dessa proportioner i din egen design.

Du har förmodligen inte kommer att behöva bryta ut någon härskare att dra detta ser ut. Använd din uppfattning att hitta de rätta proportionerna. När du ordnar ditt utrymme, ägna stor uppmärksamhet åt hur dessa uppställningar gör du känner. Om något känns ”off” leka med arrangemanget tills du känner dig mer tillfreds. Vid den tidpunkten kommer dina proportioner sannolikt vara i ordning.

Ringa i layouten

Vi har alla sett en vardagsrummet eller två där alla möbler trycks upp mot väggarna och lämnar en mullrande utrymme i mitten av rummet. Även om detta till en början kan verka som ett bra sätt att göra rummet känns större, i slutändan lämnar utrymme känslan ur balans. Det kraftigt begränsar också mängden användbart utrymme.

I det här fallet, istället för att använda väggarna som guide, bör ditt mål vara att skapa tydliga grupperingar med möbler. Börja med att plocka en samlingspunkt för rummet – till exempel en öppen spis, en del inbyggda ins, eller ens en ansenlig TV-skärm – och bygga ditt arrangemang runt den punkten.

De flesta vardagsrum mönster kommer att kretsa kring denna huvud gruppering. Men det betyder inte att det måste vara den enda. Om du har tillräckligt med utrymme för att skapa ett område som har en sekundär funktion – som en läsning vrå eller skrivbord – ordna dessa poster i en grupp av sina egna. Det viktiga är att varje möbel känns som om det var avsiktligt placerad att arbeta med resten av objekt i rummet.

Att försumma din skiktning

Dessa dagar, vardagsrum är några av de mest använda utrymmen i våra hem. De är där vi går att luta sig tillbaka, slappna av och varva ner efter en lång dag. Men eftersom dessa rum har blivit allt mer ”bodde i”, de har också fallit offer för prioritera funktion framför form i den utsträckning som utrymmet i slutändan känns ofullständig.

När utrymme saknas det estetiska touch, är effektiv skiktning nyckeln till att föra den tillbaka till livet. En komplett design består av en kombination av följande delar:

  • Tapeter:  färg, tapeter
  • Golv:  Trä, matta, vinyl
  • Möbler :  sängar, stolar, bord
  • Textilier :  kuddar, filtar, mattor, sängkläder
  • Belysning : belysning, bordslampor, omgivningsfunktioner
  • Väggbonader:  Foto skulptur speglar
  • Dekor objekt:  blommor, soffbord böcker, tchotchkes

Det bästa är att titta runt i rummet och göra en bedömning av eventuella lager saknas i din design. Sedan, med tiden, göra en insats för att inkludera dem. När du lägga till objekt, se till att välja objekt som kommer i en mängd olika former, storlekar och texturer, så att du ser också nyttan av ytterligare visuellt intresse.

Glömma enighet

Ibland kan våra vardagsrum blir samlingar av designelement som vi har samlat under åren snarare än en enda definitiv stil uttalande. Oavsett om det är ett resultat av att kombinera hushåll eller flera drag, är vanligtvis en touch av enhet allt som behövs för att dra även de mest eklektiska designen tillsammans.

I det här fallet är färgen ditt hemliga vapen. Ta en sekund för att titta på bilden ovan och märker hur de allra flesta punkter faller inom samma färgpalett. Även om du inte är ett fan av att matcha så mycket, lägga till några samordnande nyanser kan hjälpa dra rummet tillsammans. Spärr färg, kan du även använda mönster eller struktur för att skapa en röd tråd.

Nu när vi spenderar ökande mängder av gånger i våra vardagsrum, har deras konstruktion fått en högre grad av betydelse. Med detta i åtanke, anser vi att det är dags att gå vidare några av de felsteg som har plågat dessa utrymmen i flera år. Vi har beskrivit några av de vanligaste vardagsrummet misstag och hur man rättar till dem. Läs dem och ta ett skarpt öga på dina egna interiörer. Ibland några små förändringar är allt som behövs för att helt uppdatera din look.

You may also like