Skip to main content

De 4 mest vanlige Stue feil (og hvordan du løser dem)

I disse dager, er stuen en av de viktigste rommene i hjemmet – og også grobunn for noen av de mest alvorlige interiør feil. Heldigvis, om problemet er sofaer langs veggene eller ignorerer estetikk i favør av strenge funksjonalitet, de fleste av disse problemene har også en ganske enkel løsning.

Hvis du tror du kan være skyldig i en eller to stue feil, holde lesing. Vi viser deg hvordan du kan identifisere problemet på hånden, forklare hvorfor det ikke fungerer, og lære deg hvordan å gjøre de nødvendige endringer for å bringe design til neste nivå. Noen ganger små tilpasninger gjør hele forskjellen.

misforståelser andel

Andel er en av de viktigste elementene i interiør. I hovedsak koker dette konseptet ned til hvordan elementene i rommet forholder seg til hverandre. Ideelt sett hver komponent av rommet varierer i form og størrelse til å holde ting visuelt interessant, men likevel kommer sammen for å gjøre plass føler skikkelig enhetlig.

For å gjøre dette, de fleste designere gjøre bruk av det gylne snitt. Denne ligningen sier at møbler ordninger er mest estetisk tiltalende når holdt til en 2: 3 forhold. Ta bildet ovenfor som et eksempel. Du vil merke den har et salongbord som er to tredjedeler av lengden på sofaen og en sofa som er to tredjedeler av bredden på området rug. Mål å speile disse proporsjonene i ditt eget design.

Du vil sannsynligvis ikke nødt til å bryte ut noen herskere til å trekke dette ut av. Bruk din oppfatning å finne de riktige proporsjoner. Som du ordne plass, følge nøye med på hvordan disse set-ups gjør du føler deg. Hvis noe føles “off”, leke seg med ordningen inntil du føler mer rolig. På dette punktet, vil andelen trolig være i orden.

Ringe i oppsettet

Vi har alle sett en stue eller to der alle møblene er presset opp mot veggene, slik at en cavernous plass i midten av rommet. Selv om dette i utgangspunktet kan virke som en fin måte å gjøre rommet føles større, det til slutt forlater plassen følelse av balanse. Det vesentlig begrenser også mengden av brukbar plass.

I dette tilfellet, heller enn å bruke veggene som guide, bør målet være å skape forskjellige grupperinger med møbler. Start med å plukke et samlingspunkt for rommet – for eksempel en peis, noen innebygde moduler, eller til og med en betydelig TV-skjermen – og bygge ditt arrangement rundt det punktet.

De fleste stue design vil sentrum rundt denne hoved gruppering. Men det betyr ikke at det må være den eneste. Hvis du har nok plass til å lage et område som har en sekundær funksjon – som en lesekrok eller skrivebord – arrangere disse elementene i en gruppering av sine egne. Det viktige er at hver møbel føles som om det var med vilje plassert til å jobbe med resten av elementene i rommet.

Forsømme din lagdeling

Disse dager, stuer er noen av de mest brukte rom i våre hjem. De er der vi går for å sparke tilbake, slappe av og slappe av etter en lang dag. Men som disse rommene har blitt stadig mer “bodde i”, de har også blitt offer for prioritering funksjon over form i den grad at plassen til slutt føles ufullstendig.

Når plassen er mangler som estetisk touch, er effektiv lagdeling nøkkelen til å bringe den tilbake til livet. En komplett utforming består av en kombinasjon av følgende elementer:

  • Tapeter:  Maling, tapet
  • Gulv:  Tre, teppe, vinyl
  • Møbler :  Senger, stoler, bord
  • Tekstiler :  Puter, tepper, området tepper, sengetøy
  • Belysning : lamper, bordlamper, ambient funksjoner
  • Veggtepper:  Bilder, skisser, speil
  • Dekor elementer:  Blomster, salongbord bøker, tchotchkes

Det beste alternativet er å se rundt i rommet og gjøre opp status for noen lag mangler i design. Så, over tid, gjør en innsats for å inkludere dem. Når du legger til elementer, sørg for å velge elementer som kommer i en rekke former, størrelser og teksturer, slik at du også ser nytten av visuell interesse.

Glemme om samhold

Noen ganger kan våre stuer bli samlinger av designelementene vi har samlet opp gjennom årene i stedet for en enkelt, endelig stiluttrykk. Enten det er et resultat av å kombinere husholdninger eller flere trekk, et snev av enhet er vanligvis alt som trengs for å trekke selv de mest eklektiske utformingen sammen.

I dette tilfellet er fargen din hemmelige våpen. Ta et sekund å se på bildet over og legg merke til hvordan det store flertallet av elementer faller innenfor samme fargepaletten. Selv om du ikke er en fan av matchende så mye, legge noen koordinerende nyanser kan hjelpe trekke rom sammen. Sperring farge, kan du også bruke mønster eller tekstur for å skape en felles tråd.

Nå som vi tilbringer økende mengder ganger i våre stuer, har sin design tatt på seg en større grad av betydning. Med det i tankene, tror vi det er på tide å gå utover noen av faux pas som har plaget disse mellomrom i mange år. Vi har skissert noen av de vanligste stue feil og hvordan du løser dem. Les dem igjen og ta et skarpt øye til dine egne interiør. Noen ganger noen små endringer er alt som trengs for å fullstendig oppdatere ditt utseende.

You may also like