Skip to main content

Expert tips om hur man kan inreda en neutral Living Room

Ha kul med neutrala färger

Expert tips om hur man kan inreda en neutral Living Room

Tänk neutrala färger är tråkigt? Inget kunde vara längre från sanningen. Neutrala rum kan vara lugn och avkopplande ja, men de kan också vara roligt, energisk och full av liv. Nyckeln är att använda en mängd olika gratis toner, blanda material och leka med mönster -bara som du skulle med någon annan palett.

Mönster och textur

När dekorera med en neutral färgskala, är det verkligen viktigt att ta in en mängd olika mönster och texturer. Genom avräkning grov med mjuk, glänsande med matt och grov med slät, är det möjligt att skapa djup och intresse, gör rummet mer dynamisk. Tycker om att använda texturer som sängkläder, mocka s, sammet, kabel stickat, fårskinn och mycket mer. När det gäller att använda strukturer i en neutral vardagsrummet, kan du nästan aldrig ha för många. Mönster är liknande i att du behöver lite för att skapa kontrast, men försök att hålla fast vid de vanliga reglerna för blandning mönster.

Skapa en avkopplande atmosfär

Om du vill skapa en avkopplande reträtt, kan en neutral färgpalett vara vägen att gå. I denna nya ännu lugnande rum med på kapitalinkomst, fyller en stor linnefärgad sektions ett hörn och förstärks av en samling av kuddar. Lägg märke till att kuddar är alla olika nyanser av liknande, lätta neutrala – precis tillräckligt för att skapa en lite intresse utan att orsaka visuell röran. Även om det finns en nyans av blå ingår, är det mjukt nog att det lyder som neutral (ett smart trick som kan åstadkommas med nästan alla pastell skugga). En mullvad område matta sitter på en grund av mörkt trä, vilket skapar lite kontrast och väggar, fönster behandlingar, och tillbehör är alla olika nyanser av elfenben, beige och mullvad. Tillsammans skapar de en lugnande miljö som uppmuntrar vila och avkoppling.

Lägg Förfining med Gray

Förfining är lätt att uppnå när man använder neutrala toner. I detta foto, det fungerar särskilt väl på grund av användningen av en enda grå ton som har accentuerat med lyxiga detaljer. Från golv till tak draperier, knapp tuftning, och reflekterande ytor bidrar till luxe utseende och skapa en atmosfär av elegans. Trots grått som används för att betraktas som trist och tråkig, under de senaste 10 åren eller så attityder om grå har förändrats, och det är för närvarande den heta go-to neutral. Mer elegant än brunt och mer mångsidig än taupe, är grå en flexibel nyans som kan arbeta i nästan alla rum.

Inkludera arkitektoniska detaljer

Det finns mer att dekorera neutrala rum än bara möbler och väggfärger. För att lägga till intresse för ett neutralt rum tänka inklusive arkitektoniska detaljer såsom takbjälkar, shiplap, TRÄPANEL, dekorativa kolumner och även enkla listen. Dessa saker kan ha en betydande inverkan på rum som är utan en massa färger. Kom också ihåg att neutral inte betyda vitt. De återvunna träbjälkar i det här rummet ge viss kontrast till all-vit inredning gör rummet visuellt dynamisk.

Skapa en familj vänlig atmosfär

En neutral vardagsrummet kan vara mycket beboelig och barnvänligt, vilket framgår här av Sidra vardagsrum. Del av orsaken i detta rum är på grund av användningen av mörkare neutrala som brunt och svart, och användningen av mönster. Så många människor förknippar neutral med vitt, och det finns fortfarande en hel del debatt om hur man definierar ”neutral” när det gäller färger, men de är i allmänhet anses vara de som inte gör ett framträdande på färghjulet. Så en neutral vardagsrummet kan vara vit, svart grå eller nyanser av brunt och taupe. Till skillnad från en helt vitt rum, ett rum fullt av mörka neutrala inbjuder människor att luta sig tillbaka och koppla av utan rädsla för att få saker smutsig.

Skapa en Luxe Look

Trots vissa rådande åsikter, inte en neutral vardagsrum inte vara intetsägande. I själva verket kan alla-neutrala rum vara super chic och även glamorösa. Detta rum använder en kombination av element för att skapa effekten. Tillämpad gjutning på väggarna, knapp tuftning på soffan, och användningen av reflekterande ytor såsom glas, spegel, krom, och silver alla kombineras för att skapa en lyxig atmosfär. Bara för att ett rum har en neutral färgpalett betyder inte att det inte kan ha lite gnistan!

Gör det Modern

Om din utsmyckning stil lutar mot modern eller samtida, är en neutral färgskala något du bör allvarligt överväga. Svart, vit beige och grått lämpar sig mycket väl för enkelheten i modern och mitten av århundradet modern inredning. Men som alltid, kom ihåg att ta med en mängd olika texturer och toner för att hålla den från att falla platt.

Det är i detaljerna

Neutrala vardagsrum kan vara lika varm, bekväm och mysig som deras mer färgstarka motsvarigheter. Men om du inte ägna uppmärksamhet åt de små detaljerna, riskerar du att hamna med en intetsägande och tråkig plats. Även om detta rum har mycket lite i det, de subtila detaljerna, såsom texturefondvägg och Springbok kuddar hindra den från att vara tråkigt. Den behåller sin enkelhet, men är fortfarande mycket bekvämt.

Komfort och värme

Varje neutral rum, oavsett om det är ljust eller mörkt, behöver lite värme. Det finns några sätt att åstadkomma detta. Ett är genom användning av mjuka strukturer som känns trevligt att touch. Tycker om att använda sammet, ull, chenilles och även microsuedes. En annan är genom att använda neutrala med varma undertoner. Till exempel, om grått är ditt neutral val överväga något med bruna undertoner i stället för blå undertoner. Och slutligen, för att lägga till värme, vill du att inkludera några trä toner. Wood tillför djup till något utrymme så pop i vissa trä bord eller sido stolar med träben. Lite kan gå långt. Men om träet inte är din stil varma metaller som mässing och brons kan också hjälpa lägga värme.

You may also like