Skip to main content

Kreativa sätt att använda lysrör

Lysrör har blivit ett verkligt roligt och kreativt inslag i många utrymmen. Medan lysrör används vanligen i skåp till lätta bänkutrymmen och för andra konventionella användningar, människor blir mer kreativ med det. Det är också enklare än någonsin att hålla lysrör praktiskt taget överallt, tack vare de flexibla LED remsor som kommer på rullar.

På toppen av det, många av dessa lätt stick strip belysning alternativ finns i olika färger. Oavsett om du vill placera belysningen någonstans okonventionella ut på taket eller om du vill ett färgat ljus design, lysrör en bra lösning. Läs vidare för att ta reda på hur man arbetar med lysrör i några snygga sätt.

Som ett tak accent

En plats du kanske inte tror att sätta denna typ av belysning är rätt upp i taket. Men bilden ovan visar hur du kan använda strip belysning för att accent differentierade tak konstruktioner. Det hjälper geometri utrymme pop.

Detta är också en bra idé för utrymmen som skulle kunna använda en avkopplande lowlight alternativ som mellanslag eller sovrum hemmabio. Bara att ha taket lysrör på skulle göra för en subtil lyster. Du kan också prova olika färgade ljus för att leka med stämningen.

Du kan också se i bilden ovan hur väl lysrör passar runt mer intrikata belysning. Det fungerar faktiskt som en accent till ljuskrona.

Under trappan

Att sätta lysrör under trappan är lika elegant som den är funktionell. Du kan se på bilden ovan hur lite extra belysning skapar en behaglig glöd inifrån stegen. Och denna idé fungerar under både genomskinlig och fasta steg.

Om du vill ha en mer kreativ, konstnärligt utrymme, kan du överväga att göra samma stil med färgade lysrör. Du kan även göra lysrören matcha en accentfärg i utrymmet. Eller för att verkligen göra det till en fest, kan du använda lysrör som ändrar färg.

Denna idé fungerar inomhus eller utomhus. Du kan också överväga att få kreativ med utomhus lysrör idéer. Du kan lägga den under räcken eller längs utomhus gångbanor. Känn dig fri att ha kul med det för en verkligt anpassad utrymme.

Inom display hyllor

Ett annat användningsområde som är lika funktionell som den är snygg är att placera den inom display hyllor. Det fungerar bra med ställ hyllor, som ni kan se på bilden ovan. Problemet med fastställda hyllor är att det kan vara svårt att få ljus i dessa utrymmen. Denna bakgrundsbelyst alternativet hjälper objekten i hyllorna standout desto mer.

Det är ett bra alternativ för om du gör en hel del resande eller samla in, så att du har en hel del unika och intressanta objekt att visa. Du kan även prova färgade lysrör i display hyllor om du vill ha en mer okonventionell plats.

Lysrör enligt skåp

Du ser vanligtvis lysrör i överskåp, men försök att placera dem under skåpen genom golvet för en unik ta på denna trend. Du kan se på bilden ovan hur några mjukt ljus lägger en rolig accent till utrymmet.

Denna idé kan fungera bra i bjärt färgade neutrala utrymmen. Den mjuka gul belysning ger en aning färg till utrymmet, och det finns inga andra storskaliga färgade objekt att konkurrera med belysning. Om du skulle stänga av taklampor skulle en stil som detta också göra för avkopplande stämningsbelysning, särskilt i ett badrum utrymme.

You may also like