Skip to main content

Expert Tips om hur man stil vita rum

Secrets att skapa en varm och inbjudande White Room

Expert Tips om hur man stil vita rum

En vit rum kan kännas som en oas av enkelhet i en annars kaotisk värld. Trots framträdanden, när det gäller styling chic, inspirera, beboelig vita rum, är djävulen i detaljerna. Så här binda dig till en vit palett kan du vara kreativ genom att blanda material, stilar och texturer; maximera ljus med speglar och metaller; och jord en annars eterhaltig utrymme med naturliga eller grafiska element.

Variera färger och material

Oavsett om du renoverar ett nytt hem eller dekorera en hyra, väljer olika utföranden och material i olika nyanser av vitt att hålla det intressant. Att skapa en modern rustik badrum, blanda marmorgolv, klassiska tunnelbanan kakel och en vägg av shiplap. Komplettera matt vita väggar och trägolv som medföljde hyra lägenhet med en strukturerad bouclé soffa, en glänsande vit lackad matbord och skandinaviska målat trä stolar. Mysa den vita tegel av en ombyggd loft sovrum med en målad antika trä sängram, vita linnelakan och en fluffig Flokati matta.

Blanda möbler stilar och perioder

En vit rum inredda uteslutande i en stil eller period av möbler kan hamna fryser och platt. Hålla sig till en vit palett kan du enkelt blanda möbler perioder och stilar, från samtida bitar till mitten av århundradet moderna klassiker, vintage föremål och antikviteter. I olika nyanser av vitt, en mitten av århundradet gungstol, en modern vit hängande ljus och vintage målad metall barstolar kan glatt samexistera, vilket ger rummet en tidlös, nyanserad och dimensions utseende.

Accessorize med flera texturer

För att skapa en inbjudande plats, väljer tillbehör med flera texturer. Accessorize en snygg vit skinnsoffa med marockanska bröllop filt kuddar vävda med paljetter och tofsar och en chunky jätte stickad ull eller fuskpäls kast. Försköna vita väggar med en nyckfull fjäder juju hatt eller en tappning vitmålad spegel med en riden patina. Skapa en lugn sovrum med luftiga vita gardiner, sängkläder sängkläder i olika nyanser av vitt och grädde och vita orkidéer eller blommande grenar. Var inte blyg när det gäller att skiktning texturer; vit palett kommer att säkerställa en enhetligt utseende.

Värma upp med trä eller Rattan

Omedelbart värma upp ett vitt rum med naturmaterial som trä eller rotting. Vita väggar tillåter mitten av århundradet bitar att glänsa. En modern vit lägenhet utan arkitektoniska detaljer kan göra en idealisk tom duk för en blek skandinavisk träbord eller mörkt trä antikviteter ärvt från dina morföräldrar eller plockas upp på en sparsamhet butik eller loppmarknad. Eller prova att använda ett stativ lampa med en laser tunn träfanér skugga för en lättare touch.

Lägg till glitter och glans med Metallics eller speglar

Varma metallic som brons, guld och koppar kommer att fånga ljuset och lägga glimtar av intresse för ett vitt rum. Speglar placerade motsatta fönster i döda utrymmen och förlorade hörn kommer att studsa ljuset och skapa djup och perspektiv som kommer att liva upp rummet. Speglade möbler som Hollywood Regency stil sängbord lägga gnistan utan att ta upp visuella utrymme.

Ta i grönska, Real eller Faux

Krukväxter har en stund, och det finns inget bättre bakgrund för fiol blad ormbunke träd, kaktusar, terrarier, kök örtagårdar och levande väggar än en skarp white room. Om du inte har en grön tumme eller letar efter något mer låga underhållskostnader, införliva kuddar, sängkläder och andra textilier dekorerad med bananblad eller palmer och tapeter eller konst med nyckfulla djungel scener. Eller ta in en roterande utbudet av färska eukalyptus blad (som torkar ut naturligt och hålla i flera månader) eller färska blommor. Den miljömedvetna eller de som växer betonade tittar snittblommor vissnar kan välja bevarade mossa vägg konst eller en växande trend designer torkade blommor som är ingenting som din mormors gammaldags torkade blomsterarrangemang.

Använd Graphic Black Accents

Använd svart för att skapa grafiska accenter som ger definition till ett vitt rum. För en dramatisk look, förankra ett vitt område med en redogörelse bit fet svart möbler, som en samtida himmelssäng ram. Eller sprids svarta accenter hela, såsom inramade svartvita skisser, industriella svart belysning eller mönstrade plattor och accent kuddar med inslag av svart. Om svart känns alltför skarp, använd mörkgrå, som kommer att ha en liknande om mjukare effekt.

Överväg Geometry

Förutom att variera finish, material och texturer, tycker om att använda en mängd olika former när man väljer möbler, tillbehör, föremål och konst för ett vitt rum. Curvy möbler och föremål, oavsett om det är ett runt bord eller en soffa med rundade hörn eller en överdimensionerad rund spegel balans en kantighet rum. Blanda cirklar, kvadrater, rektanglar, trianglar, hexagoner, ovaler och organiska former som en kohud matta för att skapa en skulptural kvalitet som ger ett vitt rum till liv.

Välj varm belysning

En av de glädjeämnen i ett vitt rum är hur vackert det speglar dagsljus. Men din blank ska vara lika inbjudande på natten. En minimalistisk vit cool-tonas rum kan se ljust och luftigt i dagsljus, men lite skarp på natten. Välj sängbordslampor med bomull eller silke nyanser som kommer att ge ett varmt, smickrande ljus; en rad av LED-ljus på en öppen spis mantel; en antik par lampetter; eller utsatt Edison glödlampa armaturer hängande från taket. Ett rum inrett i varma nyanser av grädde ser snygg och lugn accent med kallare jordklotet ljus som lyser som mini månar after dark.

You may also like