Skip to main content

Hur att dekorera en Shabby Chic sovrum

 Hur att dekorera en Shabby Chic sovrum

Enormt populär under 1990-talet och varumärkes av designern Rachel Ashwell 1989 Shabby Chic kombinerat de bästa aspekterna av stugan stil, vintage charm, budgetvänlig återanvända av möbler och andra föremål, och avslappnad, kvinnlig stil. Utseendet föll så småningom ur popularitet, kanske ett offer för sin överflöd av volanger och skräp. Men gjorde Shabby Chic vibe inte helt försvinna. Och, återigen, har det blivit en favorit utsmyckning tema. Grunderna är desamma, och utseendet har anpassas till dagens smaker för mindre krångel och besvär. Men en sak kommer aldrig att ändra den senaste, avslappnad och välkomnande atmosfär av denna glada utsmyckning stil.

Enkel stil

Gårdagens Shabby Chic omfamnade volanger på sängkläder, behandlingar fönster och kasta kuddar; draperad kristall pärlor över lampskärmar; en mångfald av samlar i hela rummet; och ett överflöd av konstverk. Idag är utseendet mycket mindre rörigt. Pare ner samlarobjekt till bara de saker du älskar, glöm alla volanger och pärlor, och låta några öppna väggyta lysa igenom. Resultatet är ett sovrum som är charmig och mycket mer vilsam.

Återanvända med ett syfte

En sak som inte har förändrats sedan 1990-talet är användningen av repurposed poster och vintage möbler i Shabby Chic sovrum. Det gör det enkelt att dekorera utan att bryta budget och ger ditt utrymme udda charm och personlighet. Shabby Chic omfamnar individualitet och är inte en stil för kakmått massproduktion.

Till exempel i det här rummet bilden, staplade vintage resväskor ersätta traditionella nightstands. Ta en titt på massor av andra sätt att Upcycle eller kreativt återanvända objekt i sovrummet:

  • Använd gamla fönsterluckor i stället för en sänggavel.
  • Placera en stor bastrumma set på sin sida för att göra en nyckfull nattduksbord.
  • Återanvänd en antik stol för att hålla din sänglampa.
  • Prova en sträcka av piket stängsel eller en dekorativ järngrind för en säng footboard.

Uppdaterad färgpalett

Ett av kännetecknen för Shabby Chic stil är mycket vitt, och det har inte förändrats. Men medan pasteller var de dominerande inslag av färg tillbaka på 90-talet, i dag, är du lika sannolikt att hitta mörkare-färgade accenter, såsom djupblå används i den romantiska sovrummet bilden här. Denna stil bygger på vitt och mjuk känsla färg. Rethink använda denna stil om du älskar svart, grått, super-ljusa färger, eller vill placera en betoning på neutrala i sovrummet.

Shabby Chic går Minimalist

Det kan tyckas att Shabby Chic och minimalism är direkta motsatser, men i själva verket kan du blanda de två stilar i en underbar hybrid. För bevis, kolla sovrummet bilden här. Den mestadels vita palett med accenter i rosa, mjuka strukturer, en rustik trunk och en repurposed sängbord (en gammal mjölk låda vände på sin sida) är rena Shabby Chic. Samtidigt är ren, öppen och lugn vibe ren minimalism.

Inte Ultra Feminine Anymore

Förr i tiden tog Shabby Chic feminina till det maximala med en veritabel explosion av rosor, blommor, pärlor och volanger. I dagens uppdaterat utseende, är utseendet mycket mer lämpad för ett sovrum som delas med en partner med olika smaker. Medan de nödställda trä, målade möbler, blommor utskrifter, mjuk palett och mysiga tyger som fortfarande finns kvar, de är inte over-the-top längre, vilket gör stilen betydligt mer mångsidig och tilltalande för andra.

Serene och sofistikerad

En ren vit sovrummet känns väldigt lugn och lugnande, men det kan vara sterila om det inte görs rätt. Som tur är har en helt vit Shabby Chic sovrum lagom konsistens, intressanta linjer och inslag av romantik för att hålla utseendet välkomnande och fredligt, utan ett spår av starkness eller svacka. I rummet visas är den arkitektoniska headboard utsmyckat, liksom de armaturer och möbler, men enkelheten i paletten och avsaknaden av mönstret håller övergripande vibe känsla sofistikerad och lugn.

Din säng som Star

Din säng i ett Shabby Chic sovrum bör definitivt vara stjärnan. Pile det hög med kuddar och Shams ovanpå en mysig täcke, täcke eller tröstare över bekväma blad, och du kommer att ha svårt att vänta tills sänggåendet för att klättra i varje natt. Även i 1990, skulle alla av strö sannolikt vara rosa och täckt med rosor, idag är det lika sannolikt att vara vit eller annan mjuk färg dekorerade med en blandning av mönster. Den största skillnaden från då till nu är att du inte längre kommer att ha en tyngdpunkt på volanger eller extravagant trim.

Mix and Match Mönster

Typiskt kombinerar Shabby Chic inredning flera mönster i ett rum. Medan kål rosor och överdimensionerade blommor från förr är fortfarande ganska i små doser, de är verkligen inte ditt enda alternativ. Idag gärna kombinera blommor med ränder, geometriska, nyckfulla designer, eller prickar. Du kan även lämna ut blommor helt som på bilden här. Så länge du väljer mönster som fungerar bra ihop och kompletterar ditt färgschema, kan stilen arbeta för ditt sovrum också.

You may also like