Skip to main content

Hur man använder mörka gardiner till form en dramatisk, mysig inredning

Det finns vissa färger och utsmyckning olägenheter som husägare över hela världen tenderar att undvika, eftersom de anser dem alltför riskabelt att prova touch. Vissa är rädda för att gå med djärva och lysande färger som orange eller fuchsia, medan andra tenderar att hålla svart borta från sin färgsättning nästan fanatiskt. Användningen av mörka draperi är en strategi som många känner är en övning bäst avgörs av inredningsarkitekter och experter. Men genom att religiöst hålla sig borta från mörka gardiner , kanske du miste om ett bra sätt att skapa en inbjudande, bekväma hem som är ett absolut showstopper.

Gå mörkt i stil inne i sovrummet

Var inte rädd av mörka gardiner, som att använda de tunga draperier i svart är mycket som att använda färgen sig i rummet. Mörka gardiner ta tillsammans med dem en mängd fördelar och finns i ett brett spektrum av nyanser. För att inte nämna, kan du välja stilar som sträcker sig från den klassiska mörkläggningsgardiner till den sensationella rena gardiner. Idag tar vi en titt på 25 sådana inspirationskällor , tillsammans med enkla knep som gör att du kan arbeta med dessa sällsynta skönheter.

1. Mastesvartkonster!

Vi börjar med några underbara rum som använder mörka draperier men inte ta till stereotypa svart. Det är rätt; för dem rädda för svart, det finns andra höft och mycket mer spännande alternativ såsom nyanser av grått och blått. Naturligtvis är det de mörkare nyanser av dessa färger som passar fakturering här, och ofta de kan komplettera färgschema som du redan har att gå i rummet. En livsrum eller sovrum med ljus, kan pastell blå väggar tillsammans med gardiner i mörk marinblå verkligen verkar trollbindande. Så, innan du avgöra om svart eller djupare nyanser av brunt eller grått, ge mer spännande färger ett skott.

Djupa marin gardiner för övergångs sovrummet

Nyanser av blått är perfekt för mörkare gardiner

Tänk bortom svart för mörka draperier

Eklektisk kök i London full av färg

2. Svepande stora utrymmen

Det är ingen hemlighet att mörka gardiner verkar mer rymliga, luftiga interiörer där du kan använda dem för att förankra utrymme utan att överväldigande inställningen hemma. Dubbel höjd vardagsrum, lyxiga rum och även stora formella matsalar är allt perfekt för de klassiska svarta draperier. I en öppen planlösning, kan dessa gardiner användas för att beskriva utrymmen genom att skapa en unik bakgrund eller man kan även använda dem för att få lite privatliv som de stora glasdörrar som förbinder vardagsrummet till bakgården öppna. Om du tror att fasta färgade gardiner är tråkigt, kasta in några geometriska eller blommiga mönster för att krydda upp saker.

Utsökt vardagsrum med posh inredning

Mörkare draperier ser bättre i större rum

Mörka gardiner hjälper till att reglera den naturliga ventilation med lätthet

Lägg till lite mönster med pulserande gardiner

3. En Moody Affair

Inte alla vill ha en hem med ljus atmosfär fylld med en flod av naturligt ljus och klädd i anspråkslösa neutrala nyanser. Det finns de bland oss ​​som faktiskt föredrar chic, sofistikerat utseende av ett mörkt rum med vackra färger, moody belysning och en gnistrande ljuskrona eller två till toppen av det med stil! Silkeslen, mörka draperier är absolut perfekt för detta Hollywood Regency-inspirerad stil och du kan ge den moderna inslag för att säkerställa att det är höft och trendigare! Även om detta ‘over the top’ stil är inte vad du skytte för, kan mörka gardiner ändå tillåta dig att hitta den balansen mellan avkopplande och romantisk i den moderna sovrummet.

Mörka draperier ser lika elegant som ljusare vitare versioner när de används rätt

Raffinerad samtida sovrum med mörka rena gardiner

Industrial köket har med mörk elegant skönhet

Sofistikerade traditionell matsal med svarta gardiner i bakgrunden

4. Lavish, Comfy atmosfär

På tal om sovrum, det finns absolut ingen tvekan om att mörka draperier tillsammans med ljus, har vita rena gardiner bli en stor hit i den moderna sovrummet. Detta eleganta kombination verkar inte bara estetiskt apt i ett rum som domineras av neutrala färger, men också fungerar utmärkt för dem som vill träffa den perfekta balansen mellan vackra ventilation och fullständig sekretess. Denna två lager förhållningssätt till draperi kan du också enkelt anpassa sig till årstidernas växlingar, eftersom mörkare gardiner kommer att erbjuda perfekt isolering under vintrarna och försvinna in i bakgrunden under den mysiga sommarmånaderna.

Använd rena gardiner och mörka draperier för både integritet och ventilation

Chic sovrum i röd svart och vitt

Kombinera ljus rena gardiner med mörkläggningsgardiner i sovrummet

Grå gardiner är ett perfekt val för den trendiga vardagsrummet

5. Hålla det Lätt!

Vi pratade om att ta den mörka, moody strategi tidigare, men förvisso är det krispiga, glad inredning som är större hit i världen av inredning i dag. Mörka gardiner arbetar vackert i dessa rum också, eftersom de ger visuell kontrast, skapa intressanta kontaktpunkter och komplettera andra pops av svart eller mörkgrå i rummet perfekt. Ju mer neutral ett rum, desto mer vackra mörka gardiner verkar! De kan också forma en snygg svartvit bakgrund som är både tidlös och mångsidig, vilket gör att de färgglada accenter och modern vägg konstverk att lysa igenom.

Svart och vardagsrum med en skvätt grönska

Mörka draperier förankra ljuset blåsigt vardagsrummet

Ljus färgsättning av vardagsrummet kompletterar de mörka draperier perfekt

Orange är verkligen det nya svarta

6. Sheer Mörk Beauty

När det gäller rena gardiner, är vit definitivt inte det enda alternativet. Sheer gardiner i svart, mörkblå, grå och mörkbrunt håller också befogenhet att sopa dig av dina fötter i rätt miljö. Visst, de kanske inte passar in i ett hem som omfattar stranden stil eller en avkopplande medelhavs vibe, men de gör sig gällande i industriella, minimala och moderna inställningar. Att tillåta i filtrerat dagsljus, även när de mode en dramatisk bakgrund är mörk rena gardiner snabbt klättra uppför trender diagrammet 2018.

Vem behöver nattduksbord med en säng som denna

Browns stjäl showen i denna eklektisk vardagsrum

Gardiner standout visuellt tack vare planlösning

Mönstrade gardiner i grått för chic modernt vardagsrum

You may also like