Skip to main content

Hur man kan inreda ett litet vardagsrum

Låt inte din lilla vardagsrummet nypa din stil. Oavsett hur liten ditt utrymme, kan det fortfarande ser snygg om du äger eller hyr. Upptäck de bästa små och rymd inredning tricks för att anpassa den mest slitna plats i ditt hem.

Omfamna din Vita väggar

Vita väggar kan vara tråkig, men sedan igen de kan skapa en lugnande stämning. Överväga omfattar en vitt på vit inredning. Para ihop dina väggar med lika blek möbler är ett elegant och enkelt sätt att göra någon liten utrymmet känns ljusare och större.

För tecken lägger pops av färger och stänk av textur. Inredningsarkitekt Mercedes Daczi personlig denna vita vardagsrummet med en rad färgstarka och textur accenter inklusive krukväxter och flätade möbler.

Arbeta dig Weird Angles

En tafatt formade vardagsrummet kan vara förbryllande att dekorera, men inget utrymme är allt för udda för vacker dekor.

Du kan stänga en konstig vägg i en brännpunkt. Ägaren av denna lägenhet vände vertikalt utrymme runt hennes sovrumsdörren i en salong stil galleri väggen.

Osäker på var att sätta i soffan? Att välja tapet med ett djärvt mönster kan upprätta en mittpunkt i ett egendomligt formade området. Här tapet med pioner förankrar vardagsrummet.

Pile på textilier

Vänd en trång vardagsrum till en boho oas med tyg. I denna design från Happy Interior blogg, att krukväxt expert Igor Josifovic högar på textilier i hans lilla vardagsrummet med en bomulls väv och Kilim kuddar klä upp en budget soffa. Den turkiska matta gör sitter på golvet mer inbjudande. Bredvid det vävda väggbonad är en inramad kökshandduk som var för söt att använda.

Examen från Living sovsalar

Har ditt vardagsrum skrika vuxen tonåring? Denna lilla ungkarlslya från Homepolish är fullmatat med tips för “adulting” en lägenhet.

Den eleganta cykel hyllan håller hjulen upp och ur vägen samtidigt som du vrider cykeln i en dekorativ väggbonad. En annan smart idé som inte slösa golvyta är den flytande skrivbord som spänner över vänstra sidan av rummet. Dess inbyggda lådor ger en hel del förvaring. Men vad förvandlar detta 500 kvadratmeter studio i en mysig vuxen hem är de olika detaljer och inredning stilar som ger en one-of-a-kind karaktär, från de färgstarka utskrifter till raffinerade möbler.

Lägg Living Colour

Ingenting prettifies ett vardagsrum som dekorerar med växter. Blommande perenner som påskliljor eller tulpaner lägga vackra färg, medan bladskön inklusive ormbunkar och spider växter föra intressant struktur (plus de rena inomhusluften!). Tycker inte om trädgårds? Prova några låga underhålls alternativ från saftiga familjen och sätta dem i söta DIY odlare.

Omvandla det tråkiga lådformade Space

Om ditt vardagsrum saknas arkitektoniska detaljer, är det lätt att skapa en prisvärd och unik touch utan att genomgå en kostsam renovering. Visa upp din personliga stil genom att skapa en fondvägg som denna från Joe Human som förvandlar rummet till en iögonfallande brännpunkt.

Hitta den perfekta soffa för ett trångt utrymme

Ett vardagsrum som är både smal och liten kan vara särskilt utmanande att dekorera. Men som i detta ljusa och luftiga utrymme omgjord av Decor Aid, kan en noga utvald soffsektion göra det mesta av den dyrbara kvadratmeter. När du handlar för en soffa, leta efter en som är lång och kan luta sig mot en vägg för att ge ditt vardagsrum mer djup.

Höja taket med vertikala ränder

Om din låga taket kramper din stil, sedan ta en ordentlig titt på dessa väggar i ett hem dekorerad med Sheer and Company. De subtila vertikala ränder gör det låga taket i denna kompakta vardagsrummet verkar högre.

Glam upp det med guld Decor

Glamorizing ett litet vardagsrum är inte ett problem om du tittar på omfattningen av dina möbler. Till exempel kommer en överfylld soffa göra någon litet utrymme känner mycket liten. Emellertid kommer en lägenhet-size soffa som också är nära marken (såsom visas) att få motsatt effekt.

Hålla skala i åtanke är också viktigt när du lägger Midas touch. Allt guld inredning som visas i denna lilla vardagsrummet designad av Havenly arbeta med låg profil soffa. Och eftersom den genomskinliga soffbord inte tar upp visuell hemvist, skapar det en illusion av mer golvyta.

Skapa en Jewel-Box Living Room

Den lilla vardagsrummet i detta luxe London lägenhet designad av David Lång Designs är ett koncentrat av kunglig chic. Ett silvergrått palett skapar förutsättningar för ett lager av vackra tillbehör i rika färger och frodiga tyger. Körsbär på toppen är det uppdrag porträtt som gör att rummet känns större genom att dra ögat upp.

Mind the Gap bakom soffan

Lägga till en bokhylla eller hyllor bakom soffan är en lömsk och effektivt sätt att lägga till visuella intresse och lagring till ditt vardagsrum. I denna design, ljusa färger och ett stort fönster också bidra till att maximera uppenbara utrymme.

Injicera Shabby Chic

Här är en teensy vardagsrum som är vackert illustrerar shabby chic stil känd för sina ljusa färger, vit slipcovered möbler och vintage accenter. Designen har en bekväm soffa, rosa Fleurette fåtölj och en förtrollande fun-storlek ljuskrona.

Använd en modern stil

Om du är ute efter att börja dekorera ditt utrymme från scratch, vardagsrummet i denna 600-kvadratfot lägenhet inredd av Havenly avslöjar en enkel formel för litet utrymme inredning.

Först hålla med låg profil möbler i neutrala färger. Leggy bitar som soffbordet skapa en känsla av rymd eftersom du kan se mer av golvet. För poppar av färg, tillsätt en krukväxt eller två och mönstrade matta. Därefter fylla det stora tomrum över soffan med ett uttalande-making tryck eller överdimensionerade spegel. Behöver du en golvlampa, men inte har en tum av horisontellt utrymme för att skona? Överväga något väggmonterad.

Dekorera Liksom franska

Petite vardagsrum i denna Paris lägenhet från Paris Perfect tredubblar som matsal och kök för utan att känna trångt eller brister i gammaldags stil. Några smarta dekorera tricks gjorde det möjligt.

Först förse den med bara det allra nödvändigaste-soffa för slappa och en dining set för att äta eller arbeta inte slösa bort en droppe kvadratmeter. För det andra, ett litet urval av formella utsmyckningar från kristallkrona till utsmyckade spegel melds parisiska chic med praktisk funktion.

Pair Perfect Pieces Tillsammans

Många Midcentury designer, som dining set visas till vänster, är lågt hängande och långbent, som ser proportionellt bättre i små rum. Stora speglar, liksom golv till tak spegel bakom soffan, även ihop vackert med små ytor eftersom de visuellt utöka storleken på ett område.

Förankra vardagsrummet med möbler

När det gäller att dekorera rum i alla storlekar, är en alfa objekt vad förankrar en plats. I det här vardagsrummet designad av IDF Studio är det plysch utdragbar soffa som fungerar som en gäst säng. De häckande tabeller och stoppade lagring osman har också dubbla syften för underhållande och hosting.

Undvik Matchy-Matchy, Boring Look

Detta vardagsrummet känns finare än dess faktiska storlek, tack vare låg slängd möbler. Ge ditt utrymme mer struktur och personlighet genom att införliva inkompatibla möbler och inredning från olika tidsepoker. Liksom modern soffa och vintage skinnstolar i det här rummet, kan olika strukturerade bitar ser lika smidig som en komplett uppsättning.

You may also like