Skip to main content

Litet vardagsrum idéer för att göra det mesta av din Space

Många små vardagsrum idéer kretsar kring lura ögat att göra området verkar rymligare. Sådana strategier kan förvandla ett område som känns trångt och klaustrofobiskt till en som känns mysigt och estetiskt tilltalande. Dekorera på ett sätt som maximerar ljus och rymd, och uppmärksamma hur du använder färg, storlek och vikt. Det kan göra stor skillnad.

Det är intressant att prova nya saker. Ibland är inte den bästa lösningen för ett litet utrymme traditionella idéer om vardagsrum inredning. Istället för att använda persienner för fönster behandlingar, använda långa, flödande draperier eftersom de uppmärksamma vertikalt utrymme och därmed utvidga området i rummet.

Vardagsrummet, oavsett storlek, ska kunna fungera som en plats för avkoppling och underhållande. Här är några av våra favorit sätt att göra det känns rymligare.

Dekorera med speglar

Designers lägger ofta speglar strategiskt i små platser för att få dem att känna större. En av de vanligaste litet vardagsrum idéer är att hänga en stor spegel på en central plats för att skapa en samlingspunkt. Att reflektera ljus och lägga till en trevlig atmosfär, lägga den bakom en ljuskälla såsom ett ljus eller taklampa. Om möjligt, placera en spegel över från ditt fönster så att den kommer att återspegla uppfattningen och ger en illusion av ett annat fönster.

Dra ögat uppåt

Ett rum har en vertikal dimension samt en horisontell en. Om ditt vardagsrum har högt i tak, göra det mesta av den extra utrymme genom att dekorera den på ett sätt som drar ögat uppåt. Golv till tak draperier är ett elegant sätt att uppnå detta mål.

En annan idé är att fylla den vertikala utrymmet med en menageri av små till medelstora konstverk. Denna teknik kommer att göra rummet känns större än den faktiskt är, eftersom det inbjuder ögat att ströva bortom horisontellt utrymme ögonhöjd som kan känna sig begränsad.

Använd neutrala färger för ett litet vardagsrum

En av de mest populära små vardagsrum idéer är att använda neutrala färger på väggar, golv, tak och möbler stoppning. En palett av off-vita eller beige kommer att utöka utrymmet genom att uppträda för att trycka tillbaka väggarna. Mjuka nyanser tenderar också att belysa ett rum genom att reflektera ljus. Förutom att utvidga ett område, ger en neutral palett omedelbar förfining och skapar en lugnande miljö.

Välj möbler med en lätt Utseende

När du handlar för möbler, överväga dess visuella vikt. Detta koncept avser den upplevda tyngden av ett objekt baserat på storlek, färg och design. Plocka ut bitar som har en lätt utseende, eftersom tyngre kommer att verka för att tygla ett mellanslag.

Satsa på bleka färger över mörkare och väljer bitar som har benen medan undvika de som är hård. Glas kaffe eller slutet tabeller tar upp mindre visuell utrymme än trä dem eftersom du kan se igenom dem. Alla möbler som inte hindrar utsikten kommer att göra ett område verkar mer öppet.

Välj småskaliga Möbler

En lista över litet vardagsrum idéer skulle inte vara komplett utan rekommendationen att välja möbler som inte kommer att övermanna rummet eller verkar dominera utrymmet. En soffa med tunna armar och en tätt stoppade rygg är att föredra framför en med betydande armar och en multi-kudde tillbaka.

Om utrymmet är tight, kan du göra utan en soffa helt antingen välja en loveseat eller väljer att placera fyra stolar runt ett soffbord. När plocka ut stolar, anser armless dem eftersom de kommer att ta upp mindre utrymme än en modell med armarna.

You may also like