Skip to main content

Marvelous Mid-Century Modern belysning Idéer

Iconic Lighting aldrig går ur stil

Dekorera trender kommer och går, men för att vara ärlig, mitten av århundradet modern inredning, särskilt belysning inspirerad av denna ikoniska era, är här för att stanna-forever. Det är därför vi fortfarande ser stilar från perioden, vilket utan tvekan började 1947, som fortfarande går starkt, även efter 70 år eller så. Om du funderar på att ge din nuvarande layout några tidlösa, kommer dessa vackra platser inspirera dig att lysa upp saker med mitten av århundradet modern belysning.

En klassisk Sputnik Ljuskrona

Förutom den ikoniska njurformade soffbord, summerar ingen annan objekt upp mitten av århundradet modern stil som Sputnik ljuskrona. Det finns många olika versioner av klassiska fixturen. Men alla var inspirerade av och uppkallad efter den första rymd satelliten runt jorden under hösten 1957. Det var ungefär lika stor som en badboll, och det hade flera antenner som sticker ut från mitten. Detta take på Sputnik ljuskrona i en matsal med Kelly Martin Interiors, har kristall accenter, klot glödlampor en chic mässing finish. Dess guld tonen dyker inte bara mot lynnig blå bakgrund, men det harmoniserar också med trä och läder möbler.

Retro Industrial Lighting i vibrerande färger

Exklusiva Construction omvandlas denna gång oälskad vinden i en glad spelutrymme. Takfönster göra det mesta av naturligt ljus under dagen. På natten två retro industriella lampor lysa upp saker. Säkerhets gula fixturer lägga till en pop av ljus färg till den livliga rummet.

Skulpturala Mid-Century Modern belysning

Denna lilla vardagsrummet genom den Homepolish designteam luras med värdefull vintage fynd. Lamporna är våra favoriter. Den utspelar bordslampa till vänster har en härlig keramik bas med en udda rutmönster. Till höger är en multi-ljus golvlampa med ett guld finish. Båda har en skulptural element som bidrar till rummets one-of-kind utseende.

Modernist Ljuskrona Hängande Hängen

Dessa guld Plaza kronor är fullmatat med Mad Män-inspirerad stil. Den svarta taket i denna matsalen genom inredningsarkitekt Zoë Feldman gör fixturer imponerande. Notera andra källor till dekorativ belysning. Alla har en bit av guld, som hjälper till att förena rummets färgsättning.

Mid-Century Modern Timglasbelysningsarmatur

En annan allmänt erkänd mitten av århundradet modern form för belysning är timglaset. Strök denna eleganta matsalen genom inredningsarkitekt Leslie Cotter, är en retro timglas ljuskrona med en vit pulverlackerad finish. Tillsammans med tapeter, lägger en udda touch till denna övergångs matplats.

En modern ta på klassiska Mid-Century Modern belysning

Den Sputnik ljuskrona, en modernistisk klassiker som vi nämnde tidigare, inspirerade denna mässing, ledade armatur med rörformade Edison lampor. Verket kompletterar vackert vintage inredning i denna retro smaksatt vardagsrummet genom Inredning fast Scheer and Company.

Gold-doppad Globe hängande belysning

Gorgeous världen hängande belysning är en dekor stapelvara. Här belyser en guld doppat version en liten matplats i ett pensionat med inredningsarkitekt Kimberlee Marie. Rena linjer och kurvor är båda kännetecknen för midcentury stil-allt i denna matsalen passar räkningen.

Schoolhouse-inspirerade Mid-Century Flush Mount

Flush mount belysning kan vara lika spektakulär som hängande belysning, enligt inredningen företaget Studio McGee. Och denna matlagning utrymme de utformade bevisar deras synpunkt. Skol fixtur med marinblå ränder ger en pop av whimsy till denna vit, hus-inspirerade köket.

Midcentury Modern kristallkrona

Här en elegant, kristall midcentury modern ljuskrona sätter glamorösa tonen för denna Hollywood inspirerade matsalen genom Nolen Homes. Fixturen guld tonen bas förenar det med andra metalliska funktioner på plats, inklusive Sputnik-inspirerade spegel och mässing tavelramar.

Grown Up Belysning för en plantskola

Wall lampetter alltid känner tydligt mitten av århundradet modern, som visas i denna retro plantskola av inredningsarkitekt Haley Weidenbaum. De välvda mässing fixturer inte känner barnslig, och det är en bra sak. Att köpa möbler eller inredning som ett barn inte kan växa är en smart investering.

Övergripande Golvlampa

Havenly inredningsarkitekt Molly B. tog hennes mitten av århundradet modern inspirerad hem till nästa nivå med ett övergripande golvlampa i mässing. På natten funktionen lägger tillräckligt belysning för att läsa när de fyller resten av utrymmet med omgivande ljus.

Lätta upp Brown Mid-Century Modern Furniture

Medan mitten av århundradet modern inredning kan vara färgglad, mest klassiska stycken är brun (tror: trä eller läder) med svart eller guld accenter. Se här vardagsrummet med på Havenly. De matchande vita bordslampor ge en mod touch som mjukar upp utseendet på mörka möbler.

Mid-Century Modern Desk Lamp

Sovrummet ska kännas som en mysig och oemotståndlig reträtt. Det är anledningen till att ha rätt uppgift ljus för läsning är viktigt. Notera mässing skrivbordslampa i denna bekväm oas av Studio McGee. Det är en midcentury modern funktion som fungerar som en snygg nattlampa.

En Wow Factor armatur

Fancy armaturer är inte bara för stora bostadsområden. Detta bekväma, skandinavisk-inspirerade sovrum av Martha O’Hara Interiors har en Sputnik ljuskrona i både mässing och nickel. Det tillför lite fart på den fridfulla sovutrymme.

Färska ta på en Sputnik Chandelier

Vi älskar idéer som sätter en ny dragning på klassiska saker som denna nya twist på Sputnik ljuskrona. Beth från inredningsföretaget Lucky and Company, valde slående skans för henne nyligen ombyggda mästare bad. Tonvikten skapar en visuellt spännande balans mellan de två speglarna. Vi älskar utrymmen som blandar metaller. Notera hur fåfänga har levande förnicklad handtag och speglar och skans har en lyxig borstad mässing finish.

Matchy-Matchy Décor Lägger Symmetry och balans

Matchy-matchy utsmyckning kan vara en tuff look att spika ner, om du talar om mitten av århundradet klassiker som denna keramiska bordslampa set. De tar symmetri och balans till denna chic, kontor vinjett av inredningsarkitekt Angela Belt.

Space Age-inspirerade belysning

Dessa blå hängen lampor är ett annat exempel på modernistiska, rymdåldern inspirerad inredning. I detta kök genom ett Homepolish designer, fixturer slå upp den vita rum med poppar av blått.

You may also like