Skip to main content

Moderna och eleganta Idéer för ditt hemmakontor

Alla har en annan uppsättning behov för deras arbetsplats, så många designidéer är ingalunda one-size-fits-all. Men det betyder inte att skapa den perfekta kontorslokaler är omöjligt, långt därifrån.

Så om du känner dig överväldigad av tanken på att skapa ett utrymme som gör att du kan arbeta hemifrån, inte leta längre. Vi har sammanställt en lista med förslag som kommer att hjälpa dig att skapa ett hemmakontor som är lika funktionell som inbjudande.

1. Skapa Fokusområden

När du föreställa designen för kontoret, se till att ta hänsyn till alla de aktiviteter du fylla i utrymmet. Mer än sannolikt, måste du införliva ett skrivbord att använda medan itu pappersarbete. Men för att slutföra en mängd olika uppgifter, kan separata fokusområden vara användbara.

Förutom huvud arbetsyta, tänk på att införliva en extra sittgrupp för att hålla diskussioner eller möte med kunder. Alternativt, om det finns flera familjemedlemmar som behöver dela utrymme, hålla saker organiseras genom att ge varje person ett individuellt ställe att arbeta från.

2. Införliva Gott om Lagring

Att hålla ett kontor organiserad kan vara en kamp för många. Speciellt om du är någon som har en tendens att bli begravd under en ostyrig skrivbord, så det är viktigt att införliva massor av lagringslösningar i din design.

Om du har det tillgängliga utrymmet, skåp eller inbyggda ins är idealiska för förvaring av större föremål. Öppna hyllor är ett enkelt sätt att blanda funktionella föremål och inredning element också.

3. Välj A Neutral

En av de grundläggande insikter i färg teori är att de färger som väljs för att dekorera en plats kan ha en stark inverkan på vårt humör. Blå, till exempel, är ofta tolkas som lugnande, medan gul har visat sig framkalla ångest.

Eftersom ett kontorsutrymme är en plats som du vill kunna vara fokuserad, kan det vara lämpligt att ställa stora slag av färg  och känslomässiga reaktioner de ger – bortsett. Istället fokuserar på att välja en i stort sett neutral färgpalett som gör att du kan lägga större delen av din uppmärksamhet på den aktuella uppgiften.

4. Accent med personliga saker

Så mycket som det är viktigt att kunna fokusera inom kontoret, är det också viktigt att skapa ett utrymme där du kan vara glad att spendera tid. Glöm inte att inkludera några dekorelement och delar av väggen konst som framhäver din personliga smak.

Ett av de enklaste sätten att göra detta (och samtidigt skapar en sammanhållen design) är att låta dina personliga saker att diktera din accentfärger. Gör ditt bästa för att matcha de djärva nyanser i de personliga saker och införliva dem sparsamt i hela rummet.

5. Ta med i naturen

Forskning visar att förekomsten av dagsljus i professionella utrymmen har en överväldigande positiv inverkan på de anställdas produktivitet och moral. Det är bara logiskt att dessa begrepp lätt skulle översätta till hemmakontorsmiljö också, så hitta ett sätt att införliva utomhus.

När det är möjligt, göra Windows en integrerad del av din design. Tänk på att anpassa ditt skrivbord under fönster och välja icke störande persienner. Dessutom, tveka inte att inkludera andra naturliga element i din design. Färsk grönska kommer att lägga färg till utrymmet och öka ditt humör.

You may also like