Skip to main content

När, var och hur man använder Large Wall Art

Konstgallerier är ett utmärkt sätt att ordna massor av mindre konstverk. Men om du har stor vägg konst som du vill visa upp, måste du gå genom en annan uppsättning designprinciper.

Det finns många anledningar att hänga stora väggkonst; kanske du målade något själv eller köpte en speciell bit när du reser. Du kan också gå till en mer modern stil, som tenderar att betona minimalism. Stor vägg konst är en förvånansvärt bra sätt att optimera små utrymmen. Genom att fokusera på ett fåtal stora delar, du lämnar utrymme ser mer öppen och mindre rörigt.

Läs vidare för att lära sig om när, hur och var man kan använda stora väggdekorationer.

Leta efter betydande tom vägg utrymme för stora väggdekorationer

Ditt första steg är att leta efter en vägg utrymme som är tillräckligt stor för att stödja konsten. Det kan innebära att existerande konst eller omorganisera bokhyllor och möbler. Troliga utrymmen inkluderar väggar i vardagsrummet eller sovrummet, utrymmet ovanför en minimalistisk mantel eller områden mellan fönstren. Du kan också prova accent väggar eller utrymmen entréer.

Ju mer tom en väggyta är, desto bättre. Kombinera stora konst intill en massiv fönster eller över en utsmyckad mantel kan förringa uppmärksamheten från själva konsten, eftersom konsten måste konkurrera med de andra element.

Ordna rummet runt konsten

Gör den stora väggdekorationer en brännpunkt genom att arrangera möbler runt den. Bilden ovan visar hur du kan ordna möbler i en U-form runt området. Detta fungerar särskilt bra i utrymmen där konsten hänger över en minimalistisk mantel.

Du kan också peka en soffa mot väggen konst eller ordna stolar att inse det. Ett annat alternativ är att placera stolar och soffor i hela rummet från varandra, med väggdekorationer mellan dem. Om väggdekorationer är i ett sovrum, placera den över sängen, så sängen står inför det.

Var kreativ genom att bryta upp ett enda stycke

Stor vägg konst behöver inte vara en målning i en ram, heller. Bilden ovan visar hur ett stycke kan spridas över ett par olika dukar. Detta är en bra stil om du försöker att täcka en verkligt stor vägg. Ett stycke kan ockupera flera dukar i flera ramar för att ta på sig en helt annan design.

Kreativa ser ut så här också lägga visuellt intresse till ett utrymme. Med denna metod, vilket gör att färgen på väggen för att kika igenom ger rummet en mer sammanhållen utseende. Att bryta upp en bit av konst i flera olika delar gör också konsten lättare att transportera.

Var inte rädd för att gå tredimensionella

Tredimensionell konst är ett annat sätt att uttrycka kreativitet i ett rum. Gå för multi-tier dukar, dimensions paneler som accent väggar eller konstverk av någon sort som sticker ut från väggen. Texturen lägger visuella intresse och hjälper konsten bli en brännpunkt, vilket ofta är målet för stora väggkonst.

På bilden ovan är det lätt att se hur en färgstark bit i ett rum med en neutral färgsättning hjälper konsten blivit brännpunkt. Även svart och vitt tredimensionella vägg konst är en skarp design, kan det också dyka om den placeras mot en bakgrund som träpaneler eller färgstarka färg.

Leta efter bitar som drar dig i

Ett bra sätt att göra det stora väggkonst en brännpunkt i utrymmet är att hitta konst som drar dig visuellt. Bilden ovan är ett bra exempel: den skott av rep bron sträcker sig in i avståndet inbjuder ögat att följa och se där bryggan leder. Du kan också prova konsten av geometriska optiska illusioner, natur närbilder eller någon annan typ av bilder som du kan inte låta bli att stirra på. (Behovet av att fortsätta leta kan bara vara definitionen av god konst, trots allt.)

You may also like