Skip to main content

Pro Tips för att välja konstverk för hemmet

 Pro Tips för att välja konstverk för hemmet

En av de vanligaste frågorna designers får är: “Hur väljer jag rätt konstverk?”. Det finns några riktlinjer för att se till att du väljer rätt bit för en specifik plats. Konstverk är vad hjälper till att definiera personlighet husägare och deras utrymme. Det är användbart för att binda vissa bitar tillsammans och skapa karaktär i ett hem. Det bästa konsten är att det är en investering du kan ta med dig när du rör dig, och kan även växa i värde över tiden. Det kräver inte heller att du tar ut en andra inteckning; du kan spendera så lite eller så mycket du vill.

För köket

En av de mest bortglömda rum när det gäller konstverk är köket. Köket är ofta kallas “hemmets hjärta” och i många fall, den mest använda rum i huset. Det är ingen tvekan, konst måste införlivas här. Bänkskivor eller utrymmen ovan skåp är perfekta hem för konsten. För att hålla konsten i detaljerna, luta mot mindre bitar som kompletterar, inte överväldiga utrymmet. Vi tenderar att gå med roliga eller fler sociala utskrifter som gör oss att le och göra morgnar lättare!

För sovrummet

Sovrummet är en reträtt, en plats för avkoppling och konstverket bör återspegla detta. De bästa väggar för konst i sovrummet är direkt över sängen eller på väggen mittemot sängen. Storskaliga bitar är bäst och bör hängas i ögonhöjd. Leta efter abstrakta bitar med lugnande färger eller toner. Om du är i fotografi, landskap eller desaturated bilder fungerar bäst. Håll ramarna minimal – ett galleri ram eller dukar fungerar bra liksom. Här vill vi fokusera på konstverk i sig och inte så mycket dess fartyg.

För kontoret

Oavsett om du arbetar hemifrån eller på ett kontor, är konsten ett bra sätt att anpassa ditt utrymme och hålla dig inspirerad. Vår favorit sätt att göra detta är genom att skapa en roterande galleri. Till att börja med behöver du en lång flytande avsats hylla installerat helst över din arbetsplats eller nära den. Det fina med detta är att det är det enda du kommer att behöva hänga! Nästa är det roliga, kan du plocka ut ett sortiment av konstverk som inspirerar dig. Föreställ en stämning styrelse slag, positiva bilder eller verk av konstnärer som inspirerar du är bra ställen att starta. Du vill införliva olika storlekar samt, stora och små, så möjligheterna är oändliga. Du kan ha dem alla i liknande ramar för en minimalistisk look eller alla olika ramar att lägga vissa tecken. Dessa bitar kan roteras eller uppdateras när du blir uttråkad, inga spikar krävs.

För badrummet

Badrummet är ett annat rum som ofta blir eftersatt med konst. Konstverket du väljer bör gå med vibe i badrummet. Till exempel, om det är ett pulver rum på huvudnivån, bör du hålla sig till roligare och ljusa bitar. Om det är en mästare bad, gå med mer serene eller lugnande bitar. Badrum konsten ser bra ut i par, vi gillar att välja en uppsättning av två antingen staplade eller sida vid sida. De kan vara två av samma abstrakta bitar med ett vänt på sin sida, eller två olika delar som går med samma tema. Fasta platser för dessa bitar skulle vara över toaletten över badkaret (om du har tur nog att ha en), eller över handduk / morgonrock krokar.

För vardagsrummet

Det roligaste utrymme att dekorera med konst, och de flesta gånger, är det mest skrämmande i vardagsrummet. De flesta av oss känner en stor press här eftersom det är rummet de flesta av dina gäster kommer att se och tillbringa tid i. Att välja rätt bit är elementär i provocera samtal och ställa in känslan eller vibe av utrymmet. Du kan välja en storskalig stycke eller ett stort galleri vägg. Ibland måste man tänka utanför ramen. Konst behöver inte vara en bit av tryck eller duk, ibland kan det ta andra former. Oavsett om det är en storskalig kopia av den amerikanska flaggan eller sven horn, se bortom en 2D-bild och du hittar ett unikt stycke som bäst reflekterar dig.

You may also like