Skip to main content

Slik Dekorer en Shabby Chic soverom

 Slik Dekorer en Shabby Chic soverom

Enormt populær gjennom 1990-tallet og varemerkebeskyttet av designer Rachel Ashwell i 1989, Shabby Chic kombinert de beste aspektene av hyttestil, vintage sjarm, budsjettvennlig gjenbruk av møbler og andre gjenstander, og casual, feminin stil. Utseendet til slutt falt ut av popularitet, kanskje et offer for sin overflod av ruffles og rot. Men, Shabby Chic vibe ikke helt forsvinne. Og igjen, det har blitt en favoritt dekorere tema. Det grunnleggende er de samme, og utseendet har tilpasset for å reflektere moderne smak for mindre oppstyr og bry. Men en ting vil aldri endre-the casual, komfortabel og innbydende vibe av dette muntre dekorere stil.

enkel stil

Gårsdagens Shabby Chic omfavnet volanger på sengetøy, vindu behandlinger, og kaste puter; drapert krystall perler på tvers av lampeskjermer; en rekke samle hele rommet; og en overflod av kunstverk. I dag er utseendet langt mindre rotete. Pare ned samle til bare de tingene du liker, glem alle ruffles og perler, og la noen åpne veggplass skinne gjennom. Resultatet er et soverom som er sjarmerende og langt mer avslappet.

Gjenbruk med et formål

En ting som ikke har forandret seg siden 1990-tallet er bruken av ombygginger elementer og gamle møbler i en Shabby Chic soverom. Det gjør det enkelt å dekorere uten å bryte budsjettet og gir plass quirky sjarm og personlighet. Shabby Chic omfatter individualitet og er ikke et behov for cookie-cutter masseproduksjon.

For eksempel, i dette rommet avbildet, stablet vintage kofferter ta plassen til tradisjonelle nattbord. Ta en titt på mange andre måter å upcycle eller kreativt gjenbruk elementer i soverommet:

  • Bruk gamle skodder i stedet for en headboard.
  • Plasser en stor bass tromme sett på sin side for å gjøre en lunefull nattbordet.
  • Gjenbruk en antikk stol å holde nattbordslampe.
  • Prøv en strekning av stakittgjerde eller en dekorativ jernport for en seng fotbrett.

Oppdatert fargepalett

Ett av kjennetegnene på Shabby Chic-stil er mye hvitt, og det har ikke endret seg. Men mens past var de dominerende innslag av farger på 90-tallet, i dag, er du like sannsynlig å finne mørkere-hued aksenter, for eksempel dyp blå brukt i den romantiske soverommet avbildet her. Denne stilen er avhengig av hvit og myk følelse farge. Revurdere å bruke denne stilen hvis du elsker svart, grå, super-lyse farger, eller ønsker å legge vekt på nøytrale i soverommet.

Shabby Chic Goes Minimalist

Det kan virke som Shabby Chic og minimalisme er direkte motsetninger, men faktisk, kan du blande de to stilene til en fantastisk hybrid. For bevis, sjekk ut soverommet avbildet her. Det meste hvit palett med innslag av rosa, myke teksturer, en rustikk bagasjerommet, og en ombygginger nattbordet (en gammel melk kasse snudd på siden) er rent Shabby Chic. Samtidig er ren, åpen og rolig stemning ren minimalisme.

Ikke Ultra Feminin Anymore

I det siste, Shabby Chic tok feminine til det maksimale med en veritabel eksplosjon av rosa, blomster, perler og ruffles. I dagens oppdatert utseende, er utseendet langt mer egnet til et soverom delt med en partner med ulike smaker. Mens distressed tre, malt møbler, blomstertrykk, myk palett, og koselige stoffer er fortsatt til stede, de er ikke over-the-top lenger, noe som gjør stilen langt mer allsidig og attraktivt for andre.

Serene og Sofistikert

En ren-hvite soverommet føles veldig rolig og beroligende, men det kan være steril hvis det ikke gjøres riktig. Heldigvis har en helt hvit Shabby Chic soverommet akkurat nok tekstur, interessante linjer, og innslag av romantikk å holde utseendet innbydende og fredelig, uten spor av starkness eller doldrums. I rommet vises, er den arkitektoniske hodegjerde utsmykkede, som er lysarmaturer og møbler, men enkelheten i paletten og mangel på mønsteret holder den generelle vibe følelsen sofistikert og rolig.

Your Bed som Star

Din seng i et Shabby Chic soverommet bør definitivt være stjernen. Hoper det høyt med kaste puter og Shams oppå en koselig dyne, dyne, eller dyne løpet skjegg ark, og du vil ha en hard tid å vente før sengetid for å klatre i hver natt. Mens i 1990, alle sengetøy ville trolig være rosa og dekket med roser, i dag, er det like sannsynlig å være hvit eller en annen myk farge dekorert med en blanding av mønstre. Den største forskjellen fra da til nå er at du ikke lenger vil ha en vekt på ruffles eller ekstravagant trim.

Mikse og matche mønstre

Vanligvis kombinerer Shabby Chic innredning flere mønstre i ett rom. Mens kål roser og oversize florals fra fjoråret er fortsatt ganske i små doser, er slett ikke den eneste muligheten. I dag, gjerne kombinere florals med striper, geometrics, lunefull design, eller prikker. Du kan også la ut blomster helt som avbildet her. Så lenge du velger mønstre som fungerer godt sammen og utfyller din fargevalg, kan stilen arbeide for soverommet også.

You may also like