Skip to main content

Vardagsrum Idéer för design för bokälskare

Trots att vi lever i den digitala tidsåldern av eReaders, ingenting kan jämföras med år gamla erfarenhet av thumbing genom faktiska sidor, fångade i det välbekanta doften av papper och bläck. Hem bibliotek och läsning skrymslen fortfarande hålla sin popularitet på grund som människor vi älskar att vara bland dessa pappers banker av kunskap, äventyr och romantik.

En stor hemmabibliotek spänner flera väggar kan kännas som en stor kram runt dess invånare och kan hålla en livstid av läsning som gör det möjligt för ägaren att gräva i tidigare fickor av information, en manifestation av sitt lärande och prospektering. Så, låt oss undersöka olika former av vardagsrum för bokälskare …

Vardagsrum Idéer för design för bokälskare

En perfekt plats för att installera en särskilt tornar bibliotek i en öppen planlösning har fått vara runt en trappa. De stigande trappsteg ger den perfekta klättra till toppen av kunskapens träd, vilket gör stannar vid varje hylla längs vägen. Om din trappa hemma är den mer traditionella sorten och utrymme är begränsat, så kan man fortfarande använda oanvänt utrymme under det för din boksamling. Den utsökta Eames gjutna plywood stol spelar rollen av accent stolar här.

Våra vardagsrum är ett färdigt avkoppling plats där att slappna av med en god bok i slutet av en lång dag, eller över en lat helg. Genom att flytta en soffa bara en aning bort från väggen, in mot mitten av rummet, kan gott om utrymme skapas för installation av uppsättningen av bokhyllor bakom den. Smal bok hyllor kommer inte att orsaka en enorm subtraktion golvyta från rummet. Du kan mjuka upp utseendet med placeringen av några dekorativa lummiga inomhus krukväxter står för extra intresse och skiljer höjder.

En bokhylla kan även byggas till din egen skräddarsydda design av specialister. Du kan skapa en surround där att hänga tv: n när du är klar med din läsning. Glöm inte att installera en bibliotekarier stege för de höga fläckar på uppsättning unika vägghyllor också.

Dessa tre konsttryck, monterade framför bokhyllan, bryta upp stranden av böcker och skapa djup i displayen. Försök att hänga din egen samling av konsttryck på ytterkanterna av din hyllor för ett nytt utseende. Detta alternativ gör det också möjligt för dig att njuta av din galleri utan att kompromissa med lagringsutrymme, eftersom du fortfarande kan rymma många av dina böcker bakom älskade konstverk.

Många kanske tror att de helt enkelt inte har utrymme i sitt vardagsrum för en stor hemmabibliotek men försök med tanke varenda tillgängligt utrymme. Titta vertikalt och glöm inte att de smala gapen mellan saker, som Windows, kan ge gott om boken lagringsutrymme.

En skräddarsydd bokhylla kan byggas rakt in i takfoten, ett bra alternativ om du lever under sluttande tak. Strategiskt placerade bordslampor skapa olika platser för läsning.

Om du inte har pengar som för en skräddarsydd bokhylla då det finns många bra Flytande eller fristående alternativ som dessa IKEA som pryder skandinaviska vardagsrum.

Om du har en bit av fast DIY kunskap kan du även installera egna för att passa en oanvänd besvärlig utrymme i ditt hem.

Denna ståtliga bokhylla ger stort djup, intresse och värme till en lång blek rum. Böckerna skapa en vacker fondvägg, precis som mönstrade tapeter eller träpanel kan göra, samtidigt har den extra fördelen av att vara användbar.

En bokhylla kan också skapa en praktisk och attraktiv flytande skiljevägg avsnitt upp en särskilt lång rum, zonindelning ett område från nästa.

I det här vardagsrummet bibliotek ser vi artefakter och dyrbara minnessaker peppe bokhyllan för att bryta upp havet av böcker.

En mörkgrå hyllsystem skapar ett sofistikerat utseende.

Smart LED-belysning kan förändra utseendet på biblioteket hyllor arrangemang.

Du kan plocka ut bara din dekorativa objekt från hemmabibliotek väggen. Denna display är en smakfull kombination av glas karaffer, intrikata vaser, och geometriska skulpturer.

You may also like