Skip to main content

Vardagsrum Idéer – The Ultimate Design Resource Guide

Väl inne ytterdörren, är det första rummet dina gäster och familjemedlemmar kommer sannolikt att stöta på ditt vardagsrum. Du värd sammankomster i vardagsrummet, mellanmål på soffan medan du tittar på TV, lyssna på barnen öva musikinstrument, och bara allmänt umgås i denna multifunktionella utrymme. Hur du designar ditt vardagsrum kan ställa design känsla för hela ditt hem. Du kan också ändra ditt vardagsrum inredning vid olika tider på året för olika helgdagar och årstider.

Eftersom du tillbringar så mycket tid i bostadsutrymmen, är viktig fysisk och visuell komfort. Du behöver inte kompromissa med stil och inredning till förmån för komfort, dock. I själva verket kan du fylla rummet med möbler ditt vardagsrum som är lika funktionell som den är vacker. På samma sätt kan du välja accent bitar och golvbeläggningar som också skryta komfort och användbarhet.

En annan viktig aspekt att beakta när man utformar ditt vardagsrum är hållbarhet. På grund av den höga trafik ditt vardagsrum kommer sannolikt erfarenhet, det är värt att spendera lite mer på högre kvalitet möbler och golv inredning för att förverkliga förlängd användning och inte kräver ständig reparation, renovering eller rengöring. Välj tyger som är både tilltalande och hållbara. Dessutom välja färger som övergången väl När du ställer ut ny inredning objekt varje säsong.

Mer omfattande vardagsrum remodeling projekt kan omfatta strukturella förändringar. Dessa kan bestå av att byta fönster och dörrar, ersätta väggar med takbjälkar för att skapa ett öppet koncept och refacing eller byte av eldstäder. Om projektet omfattar dessa djupgående förändringar, måste du forska lokala byggnormer och tillståndskrav. Förändringar som innehåller elektriska eller VVS arbete kan kräva att arbeta med en licensierad professionell under särskilda tillstånd. Om din inredning förändringar påverkar din exteriör design, även kontrollera med din husägare förening för att säkerställa du vistas inom reglerna.

Oavsett hur många sätt du använder din plats eller hur många gånger varje år du byter ut din tchotchkes hittar du vardagsrum idéer i insamlingen av inspiration bitar vi har samlat och delade nedan. Från ultra formell till ultra-bekväma, kan vardagsrummet blir det oskrivet blad på vilken du presentera ditt hem design.

Vardagsrum Höjdpunkten Idéer

Som med alla unikt designade rum i ditt hem, men du vill ha en samlingspunkt för ditt vardagsrum. Denna brännpunkt är där dina ögon omedelbart dras när du kommer in i rummet. Utan en brännpunkt kan rummet kännas som en överväldigande blandning av utsmyckning teman varje konkurrerar med nästa för uppmärksamhet.

En mitt är ett bra sätt att skapa en samlingspunkt i vardagsrummet. Vardagsrum mittpunkten idéer kan inkludera blommönster, en utarbetad konstruktion pjäs som en monogram eller en fantastisk eldstad. Din egna möbler kan vara ett bra sätt att skapa din vardagsrummet mittpunkten. Klassisk design placerar oftast soffor eller platser längs väggarna, vilket skapar tomrum i mitten av ett rum. Istället kan du centrera din sittmöbler för att skapa både en stor visuell och en mysig konversera område. Var inte rädd för vinklar heller, när du ordnar dina möbler. Ofta kan placera inför bitar på diagonalen ändra hela känslan i vardagsrummet.

Litet vardagsrum Idéer

Maximera din vardagsrum med minimalistisk design, smarta bitar av inredning som gör ett litet utrymme känner större eller bitar som tjänar flera syften. När det gäller små vardagsrum idéer, är det gemensamma temat att less is more, både i de färger du väljer för dina väggar och möbler som fyller utrymmet. Stora möbler kan göra en redan litet rum känna sig ännu mer trångt och ändra ett utrymme med en stor potential till ett utrymme som du inte kan vänta med att avsluta. På samma sätt kan alltför levande FÄRGER göra dina väggar ser ut som de närmar sig ditt rum.

I stället sträva efter en ljus och luftig känsla, med mindre eller mer känslig utseende möbler och betonar ljus och ljus genom neutrala nyanser, massor av naturligt ljus och speglar skapa en illusion av extra utrymme. Wicker eller viktorianska eran trämöbler kan omedelbart öppna ett litet utrymme. Lätta blues och gula kan göra ett trångt utrymme verkar större och mindre Bric-a-brac på dina tabeller och väggar kan skapa en stilren och gäst design.

Living Room Decorating Ideas

Du kan välja mellan en av två skolor av tanke för vardagsrum inredningsidéer – ett antal bitar som alla speglar en enhetlig tema eller en enkel design som kan vara bakgrunden till inredning bitar som representerar många stilar. Till att börja designa din vardagsrum remodel, bokstavligen börja från grunden. Om ditt vardagsrum är en del av ett mycket större öppet koncept utrymme i ditt hem, kan du välja en annan typ av golv, som ett område matta, för att kvitta vardagsrummet. På baksidan av att design, om du har ett litet vardagsrum, förena golvet med närliggande områden kan leda till känslan av en mycket större utrymme.

Förutom golv typ, kan du ändra upp stil och färg på ditt golv för att skapa olika känns. En levande geometrisk design är ett bra komplement till en modernistisk utrymme, medan lackeras trägolv kan harken tillbaka till en historisk hem förflutna. Du kan använda kompletterande nyanser mellan dina golv och väggar för att skapa den totala färgpaletten.

Vardagsrum Paint Idéer

En burk färg är en av de enklaste, snabbaste och billigaste sätt att helt ändra utseendet på ditt vardagsrum. Två stora vardagsrum måla idéer inkluderar att lägga till en accent väggen och lägga textur till dina väggar. Om ditt vardagsrum saknar en brännpunkt, eller om du vill att ytterligare betona en brännpunkt, en accent väggen kan framhäva en viss nyans, eller så kan du använda en kompletterande utformning som ränder eller två nyanser åtskilda av en stol järnväg. I ett litet rum som en ljus ton kan överväldiga, kan du fortfarande införliva din favorit skugga på en vägg medan de andra skryta med en mer neutral färg. Om din inredning bitar bäst kan beskrivas som eklektisk, kan en accent väggen plocka upp på en gemensam nyans och gör varje objekt pop.

Texturerat väggar är också ett bra sätt att ändra känslan av ditt vardagsrum. Du kan använda antingen visuell eller fysisk struktur för att uppfylla denna idé. Med visuell texturering, kan din vägg har en fjäder design med kontrasterande färg till huvudväggfärg. Denna typ av konstruktion är fortfarande platt mot väggen och kallas ofta faux målning. För fysisk texturering, kan din ultimata design omfatta utseendet på en gipsvägg, en virvel effekt, en medelhavs eller spanska kniv struktur eller nästan alla andra struktur ditt sinne kan föreställa sig. När du väljer ditt rum övergripande design, texture dina väggar är ett bra sätt att visa upp.

Inspiration

Om du kämpar för att hitta de bästa vardagsrummet idéer för att uppdatera ditt hem, använda vår stora bibliotek av design inspirationskällor för att komma igång. För eklektiska samlingar, läsa om att skapa en unik vintage känsla. När det är dags att möblera för semesterperioden, använder våra jul designidéer för inspiration. Om du inte kan räkna ut där TV ska placeras, vi har råd om det också. Och glöm inte att kolla vår infographic som ger vägledning om att lägga ut dina möbler för att maximera resultaten. När man tillbringar extra tid eftertänksamt att planera ut din design, kommer ditt vardagsrum bli härligt välkomnande utrymme du vill att det ska vara.

You may also like